Київрада оновила правила «Київського метрополітену»: тепер у метро можна безкоштовно перевозити музичні інструменти в чохлах чи іншій упаковці. Таке рішення підтримали 62 депутати.

Депутати відновили правило про музичні інструменти, яке діяло з 1995 року, але під час затвердження нових правил через технічну помилку не додали.

«Після ухвалення нових правил користування метрополітеном до депутатського корпусу звертаються викладачі, студенти, музиканти щодо оплати за перевезення музичних інструментів. Додаткові щоденні витрати на перевезення музичного інструменту в метро − це певний фінансових тягар», − розповіла співавторка рішення, депутатка Вікторія Муха.


 Нові правила метрополітену затвердили в листопаді 2019 року. У метро заборонили жебракувати, розклеювати рекламу, агітувати, гучно вмикати музику, грати на музичних інструментах і продавати товари.

Також заборонили проводити масові заходи на станціях метро. За правилами, пасажири метро «зобов’язані мати охайний зовнішній вигляд».

Пасажирам без взуття або в нижній білизні заборонили вхід у метро. Також не можна пересуватися на самокатах, роликових ковзанах і скейтах.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна