«Україна без сміття» починає приймати одяг і взуття на утилізацію, повідомляє організація.

Прийматимуть лише у перші вихідні кожного місяця. Вперше це відбудеться 29 лютого та 1 березня на станції на вулиці Саперно-Слобідській, 25. Прийматимуть на рампі перед входом на станцію з 10:00 до 15:00.

Можна приносити старий одяг і взуття у будь-якому стані, але просять обирати лише чисті речі. Консультанти перевірять вміст пакетів і допоможуть пересипати все в пакети організації.

Послуга платна, сума залежатиме від розміру пакета, в якому принесуть одяг:

 пакет 120 л – 250 гривень

 пакет 60 л – 125 гривень

 пакет 20 л – 50 гривень

«Послуга платна, оскільки включає роботу з прийому, досортуванню, логістиці та утилізації високотемпературним спаленням, що теж коштує грошей», – пояснили в організації.

Одяг відправлятимуть на високотемпературну утилізацію на завод «Тарком», який також займається утилізацією неліквідного пластику.

«Ми робимо це для того, щоб уникнути потрапляння таких відходів (які часто містять пластик у вигляді синтетичних тканин) на звалища», – підкреслили в організації.

Окремо на повторне використання цього дня прийматимуть: шкарпетки у хорошому стані (для безпритульних), вони мають бути чисті, парні, цілі й лише для дорослих. А також джинси для upcycling проєкту, з них потім зроблять новий одяг.


 У грудні 2019 року «Україна без сміття» почала приймати пластик на переробку поштою. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі