У Києві розпочали обстеження теплових мереж за допомогою дронів, що оснащені тепловізорами. Таким чином комунальники «Київтеплоенерго» отримають додаткову інформацію про теплові втрати в мережах Києва, повідомляють у КМДА.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, обстеження мереж за допомогою дронів є допоміжним способом. Основним методом є проведення гідравлічних випробувань у міжопалювальний сезон.

Комунальники вже встигли за допомогою дрону проінспектували ділянки мереж від вулиці Льва Толстого до бульвару Тараса Шевченка, де у 1995 році проклали трубопровід з попередньою ізоляцією, а також ділянку від вулиці Богдана Хмельницького до Прорізної, де прокладено старі труби з 1970-го.

Цього року в Києві планують замінити 150 кілометрів найбільш аварійних трубопроводів. «Наша першочергова мета – уникнути аварійних випадків, подібних тим, що сталися на вулицях Шота Руставелі та Антоновича», – розповів Пантелеєв.

У 2018 році Київ повернув в муніципальне управління теплоенергетичний комплекс. До цього, близько 17 років, теплоенергетичне господарство столиці перебувало в управлінні приватної компанії ПАТ «Київенерго».

Фото: КМДА