Біля КПВВ «Майорське» почався обмін ув'язнених між Україною та самопроголошеними республіками «ДНР» та «ЛНР». Про це повідомляє hromadske.

Україна передасть 87 ув'язнених, у тому числі, екс-беркутівців, в обмін на 55 українських полонених. Це перший великий обмін за 2 роки.

Відомо, що до України мають повернуться щонайменше сім військовослужбовців, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело.

Йдеться про військових, які перебувають у полоні з 2015 року:

 Військовослужбовець 1-ї окремої танкової бригади Богдан Пантюшенко (потрапив у полон під час операції в районі Донецького аеропорту)

 Сергій Глондарь та Олександр Коріньков з 3-го полку спецназу ЗСУ, які потрапили в полон під час виконання бойового завдання в районі Дебальцево.

Також можуть повернутись військовослужбовці 8-го полку спецпризначення Іван Дєєв та Сергій Іванчук – потрапили у полон 5 лютого 2017 року при виконанні бойового завдання.

Українська сторона планує передати бойовикам колишніх беркутівців, обвинувачених у розстрілі людей на Інститутській 20 лютого 2014 року, в межах обміну полонених: йдеться про Олега Янішевського, Сергія Зінченка та Павла Аброськіна, які перебували під вартою, а також Сергія Тамтуру й Олександра Маринченка, які залишалися під цілодобовим домашнім арештом.

Стежити за тим, як відбувається обмін, можна тут:

23 грудня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група домовилася про обмін полонених між Україною та самопроголошеними республіками до кінця 2019 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Адміністрація президента