Всесвітній економічний форум оприлюднив нове дослідження The Global Gender Gap Report 2020, у якому визначив індекс гендерної рівності у 153 країнах світу.

Україна посіла 59 місце у рейтингу − це на 6 сходинок вище, ніж у минулорічному звіті.

Найкращий гендерний показник в Ісландії, яка займає першу позицію в рейтингу. До першої п’ятірки також увійшли Норвегія, Фінляндія та Швеція.

Найнижчий рівень гендерної рівності у країнах Середньої Азії та Південної Африки. Рейтинг замикають Сирія, Пакистан, Ірак та Ємен.

Індекс гендерної рівності враховує економічні можливості, освіту, здоров’я та політичні права, а також гендерний розрив у професіях майбутнього.

За даними WEF, потрібно 257 років для того, аби скоротити гендерну нерівність в економіці. За звітом, жінки не мають достатнього доступу до капіталу та посад, де найшвидше зростає зарплата.

Третина жінок представлені у радах директорів компаній у Франції, Ісландії, Норвегії, Швеції та Італії. У Греції, Китаї, Чехії, Угорщині та Бразилії − 1/10 жінок представлені в радах директорів.

Ще 95 років, щоб подолати нерівність у політиці: у 2019 році 25,2% місць у парламентах займають жінки, ще 21,2% працюють в урядах.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі