У Парижі заборонили цирки з дикими тваринами з 2020 року. Таке рішення 15 листопада одноголосно ухвалила міськрада Парижа, повідомляє RFI.

Рішення передбачає, що з 2020 року влада Парижа припинить надавати землю міста в оренду циркам з дикими тваринами (левами, тиграми, слонами, мавпами).

Кожному цирку, що відмовиться від звірів, виплатять на переобладнання 50 тисяч євро упродовж трьох років. Однак на ці умови згодився лише один цирк (Pinder-Jean Richard).

Крім того, рішення паризької влади не буде стосуватися цирку Bouglione, що має власний будинок на сході міста. Воно не діятиме і для цирку Arlette Gruss, у якого з Парижем до 2020 року підписаний контракт.

Марш за права тварин у Києві у 2018 році / Анна Бобирєва для The Village Україна

Самі працівники цирків проти заборони тварин. Вони кажуть, що глядачі хочуть бачити їх на арені. «Прибрати з цирків тварин – це все одно, що прибрати клоунів. Залишаться тільки спектаклі, як у Cirque du Soleil, для інтелектуалів і підлітків», – сказав представник Cirque Royal Вільям Кервіш.

Припинення видачі землі під цирки з дикими тваринами – це крок уперед, який підтримують французи, вважає екскерівниця французького Greenpeace Пенелопа Комітес.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі