Головна ялинка країни цьогоріч може бути живою і розташується на Софійській площі, розповів для газети «Сьогодні» організатор новорічних свят у Києві.

На площі влаштують класичне європейське Різдво в німецькому стилі: її прикрасять ілюмінацією, встановлять сцену, яскраві артоб’єкти та арки.

Планують привезти живу ялинку, але є ймовірність, що її зберуть із живих гілок, як і торік.

«Хочемо встановити на Софійській площі живу ялинку, принаймні так плануємо. Але не виключаємо, що вона буде збірною. У будь-якому разі зробимо її дуже пишною – такою, як ставлять у Німеччині. Прикрасимо яскравими іграшками за мотивами німецьких казок», – розповів куратор проєкту Folk Ukraine Ігор Добруцький.

До Києва з Європи планують запросити Санта-Клауса і побудувати для нього павільйон на Софійській площі. Концерти відбуватимуться щодня у режимі нон-стоп, починаючи з 19 грудня, і триватимуть до 22:00, у вихідні – до 23:00.

Святкування також влаштують на Контрактовій площі, де щодня будуть концерти. На Подолі свято присвятять гончарній культурі Опішні та Полтавської області: виготовлятимуть керамічні вироби й дитячі іграшки. У стилістиці Опішні прикрасять ялинку і фотозону навколо неї.

Крім того, на Контрактовій побудують каток площею 1 000 квадратних метрів. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Ілюстрації: Folk Ukraine