На сайті КМДА опублікували інструкцію, як зареєструвати домашню тварину в електронному Реєстрі домашніх тварин.

Наявність інформації у реєстрі значно підвищує шанси знайти тварину, якщо вона загубиться. Окрім того, реєстр дає можливість стежити за щепленнями домашнього улюбленця.

Як зареєструвати тварину:

 Зареєструватися у системі Київ ID

Ця система дає змогу в онлайн-режимі отримати доступ до різноманітних послуг, зокрема до облікового запису в Реєстрі домашніх тварин. Вхід до системи за лінком.

Для входу можна обрати один із способів: через банківський ID (використовуючи дані для входу в систему «Приват24»), через єдиний цифровий підпис, через ID-картку (паспорт-картку нового зразка), за номером мобільного телефону (наразі доступно лише для абонентів оператора Vodafone).

 Внести інформацію про тварину

Додайте фото, інформацію про вид, стать, породу, масть, тип шерсті, дату народження тощо. Інформація допоможе швидко знайти вашого улюбленця, якщо виникне така необхідність.

 Верифікувати тварину у Київській міській лікарні ветеринарної медицини

Через деякий час після внесення даних на сайті, користувач отримає листа-запрошення на верифікацію тварини за адресою: вул. Електротехнічна, 5-А.

Для верифікації треба мати паспорт, ідентифікаційний код і документи, що підтверджують право на пільги (у разі наявності). Треба прийти до лікарні у призначений час або зателефонувати та записатись на зручний час. Контакти лікарні за лінком.

Після верифікації власник отримує жетон з унікальним QR-кодом, де міститиметься інформація про тварину і контактні дані господаря. Реєстрація є безкоштовною, власникам потрібно тільки сплатити за виготовлення жетону для тварини (35 гривень – для котів, 45 гривень – для собак).