Будівництво на Подолі за адресою Нижній Вал, 27-29 відновилось. До будівлі привезли ліфти, а будівельники на даху встановлюють обладнання для станції автономного опалення. Цю інформацію «Хмарочосу» підтвердила директорка компанії-забудовника Дора Пателі.

«Ми відновили будівельні роботи у цьому будинку, бо плануємо здати його вже найближчим часом. Близько 200 родин вже 5 років чекають, щоб заїхати у своє житло», – повідомила вона.

Пателі запевнила, що із документами на будівництво все гаразд, тому будівельні роботи вирішили відновити.

Директорка компанії-забудовника каже, що у будівлю скоро заїдуть люди / Анна Бобирєва для The Village Україна

Будівельники, які працюють у споруді, розповіли «Хмарочосу», що у будинку вже тривають оздоблювальні роботи.

Водночас учасниця організації «Автомайдан» Катерина Бутко повідомила, що будь-які роботи в «будинку-монстрі» на Подолі заборонені до вирішення судового спору щодо демонтажу незаконних поверхів.

У цій справі наступне судове засідання заплановане на 10 вересня.


 У 2012 році компанія ТОВ «Пателі Лізинг» отримала дозвіл на будівництво житлово-офісного комплексу на вулиці Нижній Вал, 27-29. Спершу будинок планували на вісім поверхів, а у 2013 році у дозвіл внесли поправку, згідно з якою поверховість збільшилась до 12.

 У 2017 році Київський науково-дослідний інститут судових експертиз визнав будівництво незаконним і рекомендував знести зайві поверхи. 

 У травні 2019 року суд у Києві розблокував будівництво «будинку-монстра» на вулиці Нижній Вал, 27-29. При цьому міський голова Віталій Кличко запевняв, що зайві поверхи будуть демонтовані.