У Мінрегіоні хочуть зобов’язати заклади харчування будувати вбиральні для відвідувачів. Наразі ця норма не є обов’язковою для невеликих кафе чи їдалень, повідомляє заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

У теперішніх нормах ДБН дозволено не облаштовувати туалети для відвідувачів у кафе до 50 посадкових місць, а також у їдальнях.

«А в закладах категорії «закусочна» туалети для відвідувачів взагалі не передбачені в ДБН.  Це нонсенс і туалети для відвідувачів, навіть у маленьких закладах, я вважаю, необхідна річ. Тому ми хочемо повністю переглянути ці вимоги та адаптувати до сучасних. Щоб вбиральні проєктувалися для відвідувачів обов’язково і були окремі вбиральні для персоналу», – коментує Парцхаладзе. 

Також у Мінрегіоні хочуть зобов’язати власників закладів харчування  проєктувати вбиральні, які будуть доступні для людей з інвалідністю та містити сповивальні столики для немовлят.

Також у міністерстві хочуть збільшити в ресторанах, кафе та інших закладах харчування кількість санітарних жіночих кімнат, щоб унеможливити в них черги.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі