Нові державно-будівельні норми дозволяють збільшувати відстань між новими станціями метро до 3 кілометрів. Зараз така максимальна відстань становить два кілометри. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Норма стосується лише нового будівництва і набирає чинності з 1 вересня цього року.

«Це дозволить більш ефективно проєктувати розташування нових станцій – щоб вони розміщувалися на перехресті інших транспортних потоків, у тому числі транспортно-пересадочних вузлів, де це буде найбільш оптимально», – розповідає Парцхаладзе.

За словами Парцхаладзе, зміни не означають, що тепер всі нові станції метро будуть розташовуватися лише на відстані трьох кілометрів, це максимальна величина. Мінімальна відстань між станціями зберігається на рівні 900 метрів. Відстань між станціями рахується від платформи до платформи.

У змінах також вказано, якщо відстань становить понад 2 кілометри, то необхідно передбачати аварійний вихід на поверхню, обладнаний тамбур-шлюзом з підпором повітря не менше ніж 20 Па. Якщо такої можливості немає, необхідно передбачати евакуаційні виходи, розміщені в середній третині між цими станціями.

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна