«Укрзалізниця» планує переобладнати приміщення Центрального вокзалу і збільшити кількість торгових місць, повідомив директор із правових питань і майнової політики компанії Артур Резнік.

«Наразі площі під оренду столичного вокзалу використовуються нераціонально. Здаються лише 4 тисячі м². Попередньо планується збільшити їхню кількість майже втричі – до 11,5 тисяч м², завдяки чому доходи залізничної компанії мають зрости в кілька разів», – розповів Резнік.

На вокзалі переоблаштують приміщення, які пасажири не використовують, для інших цілей. Наприклад, камери схову перенесуть у менше приміщення, а на попередньому місці зроблять площі для магазинів, закладів харчування і готелів.

Фасади магазинів будуть оформлені в єдиному стилі. Якщо власники торговельних місць порушать правила, вони не зможуть розпочати роботу на вокзалі.

Проект зонування столичного вокзалу повинні затвердити до кінця квітня. «Укрзалізниця» також планує змінити планування вокзалу у Львові та в інших великих містах.

 Вокзальну площу перед Центральним вокзалом у Києві відреконструюють – зроблять зручніші пішохідні зони і оптимізують рух громадського транспорту.

Приміський та Центральний вокзали планують об'єднати та інтергувати до системи міського громадського транспорту. Зокрема, до швидкісного трамвая.

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна