Сквер на розі Рейтарської та Стрілецької назвуть на честь журналіста Павла Шеремета, пише управління екології та природних ресурсів КМДА.

Відповідну пропозицію підтримала Київська комісія з питань найменувань. Крім того, назву також обговорили із представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Ділянка на розі Стрілецької та Рейтарської / Карти Google

Також імена отримали ще два сквери. Перший, на перетині вулиць Зоологічної та Дегтярівської у Шевченківському районі Києва, назвуть Мюнхенським сквером. Другий, на перехресті вулиць Січових Стрільців та проспекту В’ячеслава Чорновола, назвуть іменем оперного та естрадного співака, композитора, народного артиста Мусліма Магомаєва.


 Створити сквер вирішили у 2018 році. 31 січня 2019 року земельній ділянці, розташованій на перетині вулиці Рейтарської та Стрілецької, надали статус скверу. 

 Журналіста Павла Шеремета вбили у 2016 році в центрі Києва. Слідство не знайшло виконавців та замовників убивства. У день других роковин Генпрокуратура України повідомила, що підозру нікому ще не оголосили. У поліції зазначили, що «ведеться серйозна робота за певними напрямками». Павло Шеремет працював в «Українській правді», на телеканалі «ТВі» та на «Радио Вести».