Україна посіла 81 місце в рейтингу World Giving Index 2018 – щорічному дослідженні благодійності у світі, яке проводить Charities Aid Foundation (CAF). Про це повідомляє Центр розвитку благодійності.

Це найвища сходинка, яку Україна посідала за роки незалежності. У 2018 році Україна випередила Польщу, Естонію, Росію та Грузію. Загалом з 2010-го країна піднялись у рейтингу на 69 позицій.

Згідно з дослідженням, 42% українців у 2018 році допомагали незнайомцям, 29% жертвували кошти на благодійність і 15% – займалися волонтерством. За кількістю грошових пожертв Україна на 58 сходинці World Giving Index другий рік поспіль.

У 2018 році рейтинг вперше очолила Індонезія. За 8 років ця країна зуміла піднятись на 50 сходинок. До топ-5 країн-благодійників також увійшли Австралія, Нова Зеландія, США та Ірландія. А найнижчі показники благодійності цього року в Китаю, Греції та Ємену.


 Charities Aid Foundation – світова організація, що розвиває благодійність на шести континентах 90 років поспіль. Щороку вона проводить дослідження у 146 країнах світу та публікує рейтинг World Giving Index. Місце країни в рейтингу визначається за трьома показниками: це допомога незнайомцям, грошові пожертви і волонтерство.