За розмитнення автомобілів на єврономерах українці сплатили понад 4,1 мільярдів гривень, повідомляють у Державній фіскальній службі.

До сьогодні власники розмитнили понад 65 тисяч автівок. Це автівки, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів.

Найактивніше власники оформлюють транспортні засоби у Києві – майже 10,8 тисяч автомобілів, Волинській області – 8,7 тисяч та Чернівецькій – понад 6 тисяч.

Майже 55 тисяч автівок – це ті, які перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу України. За них власники добровільно сплатили 467 мільйонів гривень (8500 за кожне авто).


 22 лютого 2019 року спливає термін пільгового періоду розмитнення авто на єврономерах. Після цього часу власники таких автівок будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою.

 8 листопада Рада ухвалила закон про спрощення процедури розмитнення ввезених автомобілів.

 За порушення умов розмитнення власник авто має заплатити штраф у розмірі 8 500 гривень. За повторне порушення закону розмір штрафу – 170 тисяч гривень.