За два роки 95% міської системи теплопостачання Житомира перейде на альтернативне паливо. Про це повідомляє «Житомиртеплокомуненерго».

«Загалом на альтернативне паливо, щепу, переведуть 95% міської системи теплопостачання. Це відбудеться вже до кінця 2021 року», – повідомляють у комунальному підприємстві.

 Це стане можливим після завершення будівництва електростанції та встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП) у багатоповерхівках.

Встановлені індивідуальні теплові пункти вже зараз дають технічну можливість подачі води в опалювальний період, зокрема у мікрорайонах Малікова та Максютова.

Електростанції на базі декількох районних котелень, будівництво яких має завершитись за 2 роки, що працюватимуть на щепі, забезпечать підігрів води впродовж цілого року завдяки побічному теплу.

«Нагрів води побічним теплом економічно більш вигідний за газовий чи електричний. Для порівняння, вартість 1 гігакалорії, отриманої при використанні газу, становить 1 670 гривень, при нагріванні електричним бойлером – 2 000 гривень, за рахунок використання побічного тепла – 800 гривень. Таким чином, коли електростанції розпочнуть працювати, житомирянам стане вигідніше відмовитись від бойлерів та перейти на централізоване гаряче водопостачання», – додали в підприємстві.


 Житомир планує до 2050 року повністю перейти на відновлювану енергетику.