У КМДА підготували проект розпорядження уряду про підтримку будівництва флагштока прапора України на території меморіального комплексу «Національний музей історії України в Другій світовій війні». Про це пишуть «Наші гроші» з посиланням на уряд.

Проект внесли на засіданні Кабінету міністрів 27 грудня 2018-го.

У проекті вказано, що фінансувати його будуть з київського бюджету. Жодних фінансових і технічних обґрунтувань у розданих на засіданні уряду документах КМДА не надала.

У проекті вказано, що за адресою вулиця Лаврська, 27 буде побудований «флагшток Державного прапора». За даними реєстру нерухомості, за цією адресою розміщений лабораторний корпус Міністерства культури. На цей факт вказали в Міністерстві юстиції при узгодженні.

Комплекс «Національний музей історії України в Другій світовій війні» розташований за іншою адресою – Лаврська, 24. З цієї причини Міністерство юстиції ухвалило проект розпорядження із застереженнями.


 У грудні 2017 року комунальне підприємство «Спецжитлофонд» оголосило аукціон на будівництво та встановлення флагштока прапора України на території меморіального комплексу «Національний музей історії України в Другій світовій війні» в Києві. Ймовірна вартість флагштока – 47,51 млн гривень. Пізніше торги скасували, за офіційною версією – відпала подальша потреба в закупівлі.

Обкладинка: The Presidential Administration of Ukraine/Wikipedia