Мер Києва Віталій Кличко відкрив у місті диспетчерський центр моніторингу роботи комунального транспорту та збору інформації.

Центр буде опрацьовувати дані із GPS-трекерів, які встановлені на комунальному транспорті. Таким чином будуть моніторити розташування, маршрути техніки, тип роботи, яку вона виконує в реальному часі.

«Ще декілька років тому, коли йшли опади, мер виїжджав в кожне ШЕУ, перевіряв, де і як працюють спецавтівки. А водії, відпрацювавши маршрут, поверталися в депо, щоб отримати наступне завдання, куди їм їхати прибирати далі. На сьогодні ці процеси автоматизовані. І вся інформація доступна в одному місці», – розказує Кличко.

Диспетчери системи зможуть управляти та контролювати виконання роботи – надсилати повідомлення водіям і отримувати від них зворотний зв’язок. У кожного з водіїв є екран, обладнаний для прийому повідомлень, моніторингу поточних даних авто та формування маршрутів.

У центрі працюють чотири оператори. До моніторингу підключено понад 600 одиниць комунальної техніки.

Загальна вартість техніки для моніторингового центру – 3,9 мільйона гривень.

За словами мера, така система працює поки тільки в Києві, проте як керівник Асоціації міст України він планує передавати досвід столиці й іншим українським містам.

Обкладинка та фото: Прес-служба Київського міського голови Віталія Кличка