У законі про державний бюджет України в 2019 році заклали 90 мільйонів гривень на потреби Українського інституту. Про це повідомив його генеральний директор Володимир Шейко.

За словами Шейка, отриманий бюджет дозволить суттєво розширити штат Українського інституту, підвищити зарплати, реалізувати міждисциплінарну програму подій в рамках Року української культури в Австрії.

Крім того, в інституті планують запустити програми міжнародної мобільності, мистецькі резиденції, забезпечити презентацію сучасної української культури у 10 країнах світу, почати роботу над відкриттям перших закордонних філій.


 Український інститут – це установа, яка презентуватиме Україну за кордоном. В інших державах функціонують, наприклад, Британська Рада, Гете Інститут, Польський інститут, Чеський центр, Австрійський культурний форум, Американський простір.

 Мета створення Інституту – розуміння сучасної України і зростання довіри до України у міжнародному інтелектуальному і культурному середовищі.

 Фінансуватися Інститут буде частково з державного бюджету, а також за рахунок благодійних внесків та донорської допомоги.