Харківська Школа Архітектури запускає у Києві підготовчу програму для архітекторів «Нульовий рік». Навчання триватиме протягом року і спрямоване на отримання базових архітектурних та урбаністичних навичок і знань. На програмі навчать скетчити, працювати з графікою, досліджувати місто, фотографувати, креслити, макетувати й знімати відео.

Упродовж року студентів навчать досліджувати й аналізувати простір міст. У результаті кожен створить власний проект і буде його презентувати.

Розклад програми

Уся програма «Нульового року» складається з 13 практичних і теоретичних курсів. Кожен курс – це 4 заняття, які поєднують гуманітрані та технічні дисципліни: фотографія й філософія, соціологія й скетчинг тощо.

Заняття проходять у форматі лекцій, дискусій, практичних робіт й іноді прогулянок-досліджень. Наприкінці кожного курсу відбувається обговорення, де студенти представляють свої роботи. А наприкінці року – фінальна виставка робіт. Додатковий бонус – вечірки, неформальні зустрічі та нові знайомства.

Чого навчить курс?

 Базових практичних навичок архітектора та урбаніста: скетчинг, фотографування, макетування, креслення тощо;
 Розуміти теорії про влаштування міст і сучасні концепції архітектури;
 Навичок дослідження та інтерпретації;
 Формувти власні ідеї, вміти їх зображувати, описувати й доносити різними методами;
 Вміти оформлювати, структурувати власні роботи та презентувати їх перед аудиторією.

Для вступу на курс не потрібні попередні навички та досвід. Набір студентів триває до 10 листопада, тоді ж і починається навчання на курсі. «Нульовий рік» підходить як для школярів, так і для професіоналів, які хочуть поглибити свої знання.

Заняття проходять раз на тиждень у суботу з 10:00 по 17:00 з перервою на обід. Локація: платформа «Острів», вул. Волинська, 9/21.

Вартість річного курсу – 30 000 гривень. Є можливість оплатити по 15 000 гривень посеместрово.

 Харківська Школа Архітектури – приватний вищий навчальний заклад у Харкові, заснований архітектором Олегом Дроздовим. Освіта у виші базується на актуальному світовому досвіді та унікальних авторських програмах.


Подати заявку на курс

Матеріал підготовлено за підтримки Харківської Школи Архітектури.