20 жовтня на стіні шоколадної фабрики Roshen у Києві, біля метро «Деміївська», стрит-арт-художниця з Нью-Йорка Lady Pink створила мурал зі стилізованою назвою бренду. Це один з елементів облаштування громадського простору на території шоколадної фабрики.

Напис виконаний різними шрифтами та яскравими кольорами, які притаманні графіті-художникам з Нью-Йорка. Також Lady Pink намалювала українку, соняшник, споруди фабрики та корову, розповіла вона у коментарі The Village Україна.

За словами Lady Pink, перед тим як приїхати в Україну, вона дослідила в мережі київські графіті та мурали. «Ми вирішили звернутися до «корпоративного графіті» – це графіті, у якого є свій стиль, але водночас у ньому впізнаються риси бренду. Ми скомбінували нью-йоркський «стайл-райтер» із солодощами та отримали оригінальний дизайн», – розповіла Lady Pink.

Також художниця створила графіті Sugar Scalp (череп з квітами) на Набережній Дніпра.

Створення громадського простору Roshen Plaza завершать до 2020 року. Компанія планує встановити на території фабрики фонтан і технічний комплекс для світло-музичного шоу та відкрити сезонну ковзанку площею 2 тисячі квадратних метрів.


 Lady Pink – американська стрит-арт-художниця із Нью-Йорка (справжнє ім’я – Сандра Фабара). Художниця отримала прізвисько «Перша леді графіті», тому що була однією з перших жінок, які розмальовували стіни у метро Нью-Йорка на початку 1980 років. Роботи художниці представлені в музеї американського мистецтва Вітні, в музеї мистецтва Метрополітен, у Гронінгенськиму художньому музеї в Нідерландах.

Обкладинка та фото: Анна Бобирєва для The Village Україна, Roshen