Кабінет міністрів України виділить владі Києва субвенцію у розмірі 729 мільйонів гривень. Це дасть змогу комунальному підприємству «Київтеплоенерго» підписати угоду з «Нафтогазом» і відновити гаряче водопостачання в місті.

Рішення ухвалили на засіданні Кабінету міністрів України 29 серпня.

«Уряд України готовий схвалити і реалізувати всі рішення, які дозволять забезпечити Київ енергоресурсами і зняти проблему ймовірного зриву опалювального сезону, яка виникла через накопичення боргів», – йдеться в повідомленні Кабміну.

Субвенція необхідна для збалансування дебіторської та кредиторської заборгованості новоствореного комунального підприємства «Київтеплоенерго», яке стало правонаступником боргів «Київенерго» перед «Нафтогазом».

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, угоду з «Нафтогазом» мають укласти 15-16 вересня.


 У Києві станом на серпень 2018-го без гарячої води залишаються близько 10 тисяч житлових будинків.

 У квітні 2018-го завершилась угода міста з ПАТ «Київенерго». Виконавцем послуги гарячого водопостачання та опалення з травня стало комунальне підприємство «Київтеплоенерго». НАК «Нафтогаз» відмовлялася укладати угоду на газопостачання з новим підприємством без врегулювання питання заборгованості «Київенерго», що становить понад 5 мільярдів гривень. Влада Києва погодилась успадкувати борги «Київенерго».