Через сильну грозу, град і вітер вночі 16 серпня у Києві повалило близько 200 дерев та 5 опор електропередач. Також було пошкоджено покрівлі й фасади 5 будинків. Про це під час прес-брифінгу заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Зараз триває ліквідація наслідків негоди, працюють понад тисяча працівників комунальних служб.

«Гроза пройшла смугою, найбільше постраждали Печерський, Шевченківський, Дніпровський і частина Деснянського району, а саме: Лісовий масив. Через негоду сталися серйозні пошкодження покрівель і фасадів 5 будинків. Із яких найбільші наслідки – у будинку на перетині вулиць Хрещатик та Богдана Хмельницького. Були проблеми з рухом транспорту, наприклад, трамваїв на вулицях Глибочицькій та Борщагівській. Станом на 10:00 рух відновлений», – каже Пантелеєв.

Щодо ситуації на вулиці Олени Теліги у КМДА зазначають, що інженери зараз шукають технічне рішення, яке б вирішило проблему з підтопленням на майбутнє. «При тому, що працювала система дренажних насосів, її потужності не вистачило, щоб забрати увесь потік води при таких аномальних грозах», – констатував Пантелєєв.

Також у міській адміністрації додають, що завдяки спецтехніці та фахівцям Київ  готовий оперативно реагувати на надзвичайні ситуації навіть такого масштабу.


 Через нічну зливу 16 серпня затопило Хрещатик, Поділ та ще низку київських вулиць. Синоптики попередили, що вдень також можлива гроза.

обкладинка: ДСНС