Улітку 2018 року в світі зафіксували щонайменше 118 історичних температурних рекордів, згідно з даними Національного управління океану та атмосфери, пише «Голос Америки».

Так, у Японії температура досягла 41 градуса – найвищої позначки в історії. Також температурні рекорди були зафіксовані у штатах Массачусетс, Мен, Вайомінг, Колорадо, Орегон, Нью-Мексико і Техас.

В Європі у відносно прохолодних країнах – Норвегії, Швеції та Фінляндії, температура повітря піднялась вище 32 градусів.

Також цьогоріч у Європі сталась найбільш смертоносна пожежа за понад 100 років. У Греції внаслідок пожеж загинула 91 людина. Також сильні зливи у липні викликали повені на сході США.

Зазначається, що така погода є частиною літа, але вона погіршується через кліматичні зміни, спричинені людством.

«У нас є серйозні докази того, що глобальні зміни клімату збільшили імовірність таких екстремальних ситуацій, як спека та сильний дощ. Ми вважаємо, що глобальні зміни клімату стали причиною рекордних температур на 80% територіях Землі», – коментує дослідник клімату Стенфордського університету Ноа Диффенбау.

​Клімат стає теплішим через накопичення газів від спалювання викопного палива, наприклад вугілля та нафти, та інших видів діяльності людей.

Обкладинка: Gavin Allanwood/Unsplash