27 липня з 18:00 у супермаркеті «Сільпо», що в ТРЦ «Гулівер», люди звільнятимуть куплені товари від пластику та перепаковуватимуть їх у більш екологічну упаковку. Акція покликана привернути увагу до проблеми перенасичення пластику.

«Йдеться не лише про те, щоб навчитись його перероблювати і знищувати, а щоб використовувати свідомо і не продукувати зайвий. Для цього потрібно впроваджувати нові закони, «прив’язувати» пластикові товари до підприємств, які їх виготовляють, створити мережу сортувальних пунктів та заводів з переробки, та найважливіше – спонукати людей до зменшення використання пластику в побуті», – пояснюють організатори.

Для участі в заході необхідно взяти з дому контейнери, паперові пакети, скляні пляшки та інші матеріали для перепакування, скупитися в «Сільпо» після шостої вечора, оплатити покупки, а після цього у спеціальному місці перепакувати свій товар і залишити пластик у візку супермаркету.

 «Атака на пластик» (Plastic Аttack) – акція започаткована у Великій Британії з метою привернути увагу до екологічних проблем, пов’язаних з пластиком, а також підвищити самосвідомість громадян. Проходить і в інших країнах Європи, зокрема у Франції, Бельгії, Нідерландах, Естонії.

Коли

27 липня з 18:00

Де

«Сільпо», Спортивна площа, 1-А

обкладинка: Fikri Rasyid / unsplash