Директор Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло в ефірі «Громадського радіо» розповів, що Генпрокуратура заборонила будувати музей.

Зазначається, що директор 4 липня отримав припис про заборону будівництва від департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури.

«Фактично постанова забороняє будь-які дії: від зміни об’єктів, заборони знесення малих архітектурних форм до заборони насаджень», – коментує Пошивайло.

Згодом керівник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк пояснив, що заборону будувати Музей Революції Гідності на вулиці Інститутській у Києві діятиме упродовж 2-3 місяців, пише «Укрінформ».

«Будувати музей не забороняли. Тимчасово, до завершення слідчих експериментів, прокурор видав заборону на зміну ландшафту. Слідчі експерименти планують завершити упродовж 2-3 місяців», – зазначив Горбатюк.


 Нещодавно у Києві оголосили переможців конкурсу проектів «Музею Революції Гідності» на Алеї Героїв Небесної Сотні. Міжнародне журі обрало проект «Штурм висоти» від німецької архітектурної студії.

Більше про найкращі проекти Музею Революції Гідності – читайте у матеріалі The Village Україна.

Обкладинка: Музей Революції Гідності