Убивство російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка інсценували. Удень 30 травня він взяв участь у брифінгу СБУ та Нацполіції.

Глава СБУ Василь Грицак повідомив, що відомство завчасно отримало інформацію про підготовку замаху на життя журналіста та затримало організатора.

Також, за його словами, у СБУ є інформація, що вбивство замовили російські спецслужби.

Скрін відеотрансляції брифінгу 30 травня

 Увечері 29 травня радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що у Києві стріляли у російського журналіста Аркадія Бабченка, і від отриманих поранень він помер у кареті швидкої допомоги.

Поліція заявила, що відкрила провадження за статтею «Умисне вбивство» та розглядає дві основні версії: вбивство було пов’язане або з професійною діяльністю, або з громадянською позицією Бабченка.

 Аркадій Бабченко – відомий російський журналіст, який відкрито критикував політику Володимира Путіна. Брав участь у двох чеченських війнах, опісля став військовим журналістом. Працював у виданнях «Московський Комсомолець», «Нова газета». Через переслідування у лютому 2017 року вимушено покинув Росію. Із серпня 2017-го мешкає в Києві. Веде програму на кримськотатарському телеканалі ATR.