Google Україна оцифрувала понад 3 тис. об’єктів у Києві у рамках проекту  «Цифрове перетворення Києва».

Google оцифрувала не лише історичні та туристичні місця, а й школи, лікарні та спортивні майданчики. Зокрема, команда створила 3D-тури туристичними та малопопулярними місцями у Києві.

Наприклад, тепер користувач може побувати у віртуальному турі на щиті монумента «Батьківщина-мати», прогулятися по Будинку з химерами або по Нікопольській дренажно-штольневій системі.

У рамках проекту було створено також кілька сайтів. Платформа «Мандруй Київщиною» – про найцікавіші для відвідування об’єкти в Києві та області.

На сайті, окрім опису цікавих місць, можна також знайти готові варіанти туристичних маршрутів з аудіогідами та відеопрогулянками містом у режимі 360 градусів.

Google Україна також створила онлайн-платформу Kyiv Maps для подій, які проходять у Києві. На сайті Sport.Kyiv Maps зібрали усю базу спортивних локацій, зокрема адреси басейнів та спортивних майданчиків.

За словами компанії, так вони хотіли підвищити туристичну та інвестиційну привабливість міста, використовуючи сучасні технології. Проект був створений у співпраці з КМДА.

Фото та обкладинка: Google Україна