Державна виконавча служба зупинила будівельні роботи ЖК «Поділ Град» корпорації «Укрбуд» на Подолі у Києві, повідомляє LIGA з посиланням на активістів.

За інформацією активістів, на будівельному майданчику відключили джерела електропостачання, наклали печатки на розподільчі електрощитки та в’їзні брами на об’єктах, що будують на вулицях Воздвиженській, Гончарній, Кожум’яцькій та Дегтярній.

Фото: «Хмарочос»

Державна виконавча служба, Нацполіція та Держбудінспекція, які зупинили будівництво, керувалися виконавчим листом Окружного адміністративного суду Києва, датованим 7 серпня 2017 року. Відповідно до нього, 16 лютого 2017 року Київський апеляційний адміністративний суд задовольнив позов ДСНС у місті Києві щодо порушення корпорацією «Укрбуд» правил протипожежної безпеки.

Натомість в «Укрбуді» зазначають, що «рішення суду базується на результатах перевірки, проведеної два роки тому; відтоді зауваження київського управління ДСНС були враховані, а зазначені порушення усунуті».

 «Укрбуд» займається будівництвом 21 дев’ятиповерхового будинку. Перші дев’ять будинків уже введені в експлуатацію, сім будинків компанія планує завершити у 2018 році, ще п’ять – у 2019-му.


 Раніше повідомлялося, що Державна архітектурно-будівельна інспекція анулювала дозвіл на будівництво елітного ЖК «Поділ Град Вінтаж» на Вознесенському узвозі.

Обкладинка: ЛУН