Мешканці селища Коцюбинського підтримали на голосуванні приєднання до Києва. Про це повідомила голова селища Ольга Матюшина у Facebook.

Результати голосування скерують до Київради та парламенту.

«За Київ проголосувало майже 61%. Проти – 37,5%. Утрималися майже 1,2%. Незараховано 0,3% голосів. Дякую всім, хто взяв участь у громадських слуханнях. А це майже 1340 коцюбинців», – йдеться у повідомленні.

Вона додала, що закликала не брати участь у голосуванні депутатів, щоб не «поляризувати» громаду.

«Наше завдання донести думку громади до парламенту – єдиного органу держави, який може вирішувати такі питання, як зміни меж населених пунктів. Розумію, що всі переживають за безпеку документів у раді, бо сьогодні була спроба навіть викрасти документи під час засідання ТВК – протоколи про відкликання депутата Анісімова. Тому зволікати з відправленням звернення на парламент ми не будемо», – додала вона.

Раніше голова селища заявляла, що процес приєднання Коцюбинського до Києва може полегшити розв’язання кадастрових проблем у селищі, зокрема довкола Біличанського лісу, пише «Громадське».

Раніше міський голова Віталій Кличко заявив, що підтримує створення єдиної агломерації для об’єднання найближчих до Києва населених пунктів.