Трьом тисячам безпритульних Нью-Йорка безкоштовно роздадуть смартфони зі встановленим блокчейн-додатком Fummi.

За даними FastCompany, це перший проект допомоги безпритульним з використанням технології блокчейн.

Безпритульні отримають доступ до фінансових сервісів, дізнаватимуться про найближчі до них точки безкоштовного харчування та притулки і зможуть вести бюджет.

Перша мета проекту – дати безпритульним доступ до базових сервісів та знижок на них. Друга – допомогти соціальним службам у пошуку людей, які потребують допомоги.

У Fummi вбудовано криптогаманець, який дозволить зберігати як звичайні гроші, так і новостворену криптовалюту Change Coin. За оплату послуг криптогаманцем, запрошення друзів чи досягнення фінансових цілей безпритульні отримуватимуть додаткові монети, які можна буде витратити на оплату інтернету чи дзвінків. За реєстрацію в додатку користувач автоматично отримуватиме 30 криптомонет.

Щоночі у притулках Нью-Йорка ночують близько 60 000 людей. Більшість з них не мають документів, тому не можуть користуватися соціальними сервісами, які потребують ідентифікації особистості.

За даними Blockchain for Change, щороку США втрачає 3 мільярди доларів через махінації із соціальними програмами. Додаток Fummi створить власну «екосистему» ID, яка буде оновлюватись автоматично та постійно.

До середини 2018 року стартап та його партнери з Life Wireless, які забезпечують смартфонами бідних людей, планують роздати 200 000 смартфонів з криптовалютними гаманцями. Blockchain for Change вже залучив 500 000 доларів інвестицій.

Фото: Blockchain for Change