Український інститут національної пам'яті готує звернення в поліцію та до Генеральної прокуратури через знищення «Ікон Революції» за фактом вандалізму. Про це повідомив директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Графіті на Грушевського є пам'яткою історії згідно наказу Мінкультури від 15.10.2014 № 869.

«Їх знищення є злочином і підпадає під дію Кримінального кодексу – умисне незаконне знищення, руйнування, пошкодження об'єкту культ.спадщини або його частини – штраф до 2350 грн або обмеження чи позбавлення волі до 3 років з можливою забороною обіймати певні посади чи діяльність», – йдеться у повідомленні.

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко заявив, що ГПУ та МВС повинні розслідувати акт вандалізму: 

Роботи українського вуличного художника Sociopath «Ікони Революції» стерли з фасаду салону люкс-меблів «Емпоріум» на Грушевського, 4. Sociopath не коментує знищення своїх робіт.

Фасад будівлі на Грушевсього, 4, Київ, 2 вересня 2017 / ІгорДоценко

Триптих зі стилізованими портретами Тараса Шевченка, Івана Франка та Лесі Українки створили у лютому 2014 року.

Малюнки створювали під час сутичок учасників Євромайдану з бійцями внутрішніх військ та «беркутівцями», Київ, лютий 2014 / Nikita Mekenzin

У травні 2014 року художник створив антивоєнний триптих #Війна на стіні будинку у центрі Львова. Львівські роботи пошкодили за кілька днів після створення.

Львів, травень 2014 / БІМБА production