Концерти

Imagine Dragons

31 серпня

Відео Imagine Dragons на YouTube збирають по 9 мільярдів переглядів, на їхньому рахунку понад 20 міжнародних музичних нагород і виступи на фестивалях Glastonbury та Lollapalooza. Перший концерт рок-гурту Imagine Dragons в Україні – усі квитки вже розкуплено. На концерті у Києві вони презентують нову платівку Evolve.

Imagine Dragons – Radioactive

Коли:

п’ятниця 31 серпня, 20:00

Де:

НСК «Олімпійський», вулиця Велика Васильківська, 55

Скільки:

від 1090 гривень (усі квитки продали)

Класика на даху ЦУМу

31 серпня

«Моцарт, Бах і Штраус – на найкрасивішому даху Києва», – анонсують концерт організатори. Гратиме для публіки оркестр «Віртуози Києва».

Виступ оркестру «Віртуози Києва»

Коли:

п’ятниця 31 серпня, 20:00

Де:

ЦУМ, вулиця Хрещатик, 38

Скільки:

450 гривень

Вівальді та П’яццолла у ботсаду

1 вересня

«Пори року» Антоніо Вівальді та «Пори року в Буенос-Айресі» Астора П’яццолли – на концерті класичної музики у Ботанічному саду імені Гришка.

Промо-ролик Marco Concert

Коли:

субота, 1 вересня, 20:00

Де:

Ботанічний сад імені Гришка, вулиця Тимірязєвська, 1

Скільки:

250-450 гривень

Make Like A Tree

2 вересня

Під сценічним псевдонімом Make Like A Tree приховується харків’янин Сергій Онищенко. Він не збирає навколо себе повноцінний склад гурту, а постійно додає щось нове завдяки подорожам і відкриттю музики інших країн.

Make Like A Tree – Animal

Коли:

неділя, 2 вересня, 19:00

Де:

Barbara Bar, вулиця Січових Стрільців, 37-41

Скільки:

150 гривень

Фестивалі

Craft Beer Fest

Осінній фестиваль крафтового пива на ВДНГ. Понад 200 сортів хмільного напою від 35 виробників з усієї України, а також розважальна і лекційна програми. «Якщо ви ще не відкрили для себе крафт, обов’язково завітайте на Craft Beer Fest – це буде незабутньо», – кажуть організатори.


Коли:

субота, 1 вересня – неділя, 2 вересня

Де:

ВДНГ, вулиця Академіка Глушкова, 1

Скільки:

150 грн

Фестиваль для дітей і підлітків Art Day в PinchukArtCentre

Квест експозицією, майстер-класи з робототехніки та віртуальної реальності, уроки хіп-хопу, африканський джем-сейшен, а також воркшопи зі створення постерів, коміксів та ліногравюр. Усе це – в межах дитячого фестивалю PinchukArtCentre. «Поки діти беруть участь у заняттях, батьки зможуть долучитись до екскурсій виставкою», – кажуть у центрі. Окрім того, всі події відкриті для учасників з інвалідністю.


Коли:

неділя, 2 вересня, 12:00-21:00

Де:

PinchukArtCentre, вулиця Велика Васильківська/Басейна, 1/3-2

Скільки:

вхід вільний

Вечірки

DJ Boring (Австрія) у River Port

DJ Boring – австрійський діджей і засновник лейблу Vienna. У п’ятницю він виступить на подільському майданчику River Port. Локальну підтримку гостю забезпечать Criminal Practive, Youngg P i Denis Vnuk.

Лайв DJ Boring

Коли:

п’ятниця 31 серпня, 22:00

Де:

River Port, вулиця Нижній Вал, 67

Скільки:

200 гривень (на вході – 290 гривень)

Resident’s Night у Closer

Closer відновлюється після другого фестивалю Brave! Factory. Цієї суботи – вечірка за участю резидентів майданчика. Зі стрічою Brave! на вечірку пускатимуть безкоштовно. Окрім того, на вихідних у Closer можна буде придбати перші квитки на Brave! Factory 2019.


Коли:

субота, 1 вересня, 23:55

Де:

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки:

до 02:00 – 250 грн, після 02:00 – 330 грн

National Distortion у Mezzanine

Akanbi, Toni Buletti i DJ Sofiia – на вечірці у серії National Distortion на Нижньоюрківській.


Коли:

субота, 1 вересня, 23:55

Де:

Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки:

200-250 грн

Лайв Bejenec у River Port

Одеський діджей Bejenec уже став рідним у Києві. Новий сет наживо – у ці вихідні в River Port. «Початок о 18:00, кінець – ніколи», – кажуть організатори.

Лайв Bejenec на 20ft Radio

Коли:

субота, 1 вересня, 18:00

Де:

River Port, вулиця Нижній Вал, 67

Скільки:

до 00:00 – 100 гривень, після 00:00 – 150 гривень

Вечірки на ЮБК

Сезонний клуб на Трухановому острові ловить літо, поки воно є. У п’ятницю на ЮБК виступлять Romashov, Pest i Shults, а в суботу – Bolotin, Kidman i Tencode.


Коли:

п’ятниця 31 серпня, 22:00-06:00, субота, 1 вересня, 22:00-06:00

Де:

ЮБК, Труханів острів

Скільки:

100 гривень

Лекції

Fashion Tech Summit 2018

Fashion Tech Summit називають «новим форматом освітнього заходу, покликаним створити якісну платформу для взаємодії індустрій fashion i tech». У межах саміту виступлять близько 50 спікерів, серед яких представники Snapchat, Pinterest, 500 Startups, McKinsey & Company і Стенфордського університету. Зокрема – регіональний директор Pinterest Едріан Бойєр, керівники київського офісу Snap Inc. Влад Василькевич та Олександр Кучеров, а також креативний директор Banda Agency Павло Вржещ. На частину лекцій організатори зробили вільний вхід – за попередньою реєстрацією.


Коли:

субота, 1 вересня, 10:45-21:00 – неділя, 2 вересня, 11:00-00:00

Де:

ЦУМ, вулиця Хрещатик, 38

Скільки:

2000-12000 гривень; вхід на частину лекцій – за реєстрацією

Лекція співзасновника «Агентів змін» про публічний простір

Співзасновник та архітектор «Агентів змін» Максим Головко розповість на лекції в Projector про важливість публічного простору. «Більшість публічних просторів мають однаковий вигляд, і за останні сотні років практично не змінились. Але змінились потреби містян та з десяток архітектурних стилів», – каже Головко. За словами організаторів, лекція може бути цікавою для архітекторів, дизайнерів і всіх містян, які зацікавлені у розвитку Києва та роботі «Агентів змін». Онлайн-трансляцію лекції можна переглянути за посиланням.


Коли:

субота, 1 вересня, 12:00

Де:

Projector, вулиця Воздвиженська, 34-A

Скільки:

вхід вільний

Лекція про Мексику в Chasopys

«Невідома Мексика: про що не розповідають путівники?» – лекція у «Часописі» від мандрівниці Софії Вовк. Вона розповість про подорожі, досвід проживання, автентику та сучасний стиль життя Мексики – однієї з найбільш популярних серед туристів країн світу.


Коли:

п’ятниця 31 серпня, 19:00

Де:

3-й поверх Chasopys Eduspace, вулиця Велика Васильківська, 30

Скільки:

150 гривень

Лекція «Демократія перед іспитом» у PinchukArtCentre

Виставка «І знову демократія?» з роботами Дем’єна Херста і Такаші Муракамі розпочала роботу в PinchukArtCentre у червні. Цієї суботи лекцію у межах виставки прочитає докторка юридичних наук Анна Конлі. «Предметом дискусії стануть взаємовідносини між американсPinchukArtCentreькими судами та демократією, з особливим фокусом на суперечливих рішеннях Верховного суду США», – розповідають організатори.


Коли:

субота, 1 вересня, 16:00

Де:

2-й поверх PinchukArtCentre, вулиця Велика Васильківська/Басейна, 1/3-2

Скільки:

вхід вільний за реєстрацією

Кіно

«Не хвилюйся, він далеко не піде»

Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot

Джон Каллахан має проблеми з алкоголем, після одного з походів до бару він потрапляє в автокатастрофу і втрачає контроль над кінцівками. Утім, це не зупиняє, а навіть спонукає його до пізнання світу через мистецтво. «Не хвилюйся, він далеко не піде» – це екранізація автобіографії американського ілюстратора з Хоакіном Феніксом у головній ролі. Багату на виклики роль називають однією з найкращих у кар’єрі триразового номінанта на «Оскар».

 Що думають про фільм люди з інвалідністю? У публікації рубрики «Перший ряд».

Трейлер фільму «Не хвилюйся, далеко він не піде»

«Матриця»

The Matrix

Культовий фільм сестер Вачовскі «Матриця» – на великому екрані кінотеатру «Кінопанорама».

Трейлер фільму «Матриця»

Коли:

неділя, 2 вересня, 16:00

Де:

кінотеатр «Кінопанорама», вулиця Шота Руставелі, 19

Скільки:

80 гривень

А також

Суботник «Кураж Базар»

Барахолка «Кураж Базар» переїжджає з Арт-заводу Платформа на ВДНГ. Перший захід на новій локації відбудеться за тиждень. Нині ж «Кураж» запрошує всіх охочих підготувати павільйон до запуску. «Наша команда – це десять дівчат. Тож нам не впоратися з усією територією самостійно. Запрошуємо всіх охочих на суботник», – кажуть організатори. За музику та пригощання відповідає бар «Бездельники».


Коли:

субота, 1 вересня, 11:00

Де:

ВДНГ, вулиця Академіка Глушкова, 1

Скільки:

вхід вільний

Garage Sale у «Хвильовому»

Третій гаражний розпродаж у «Хвильовому» – останній перед тимчасовим закриттям бару. «У головних ролях Шуба, Халати та гірлянди», – кажуть організатори.


Коли:

неділя, 2 вересня, 14:00

Де:

«Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

Скільки:

вхід вільний

Майстер-клас із приготування чаю у Yellow Place

Чемпіон світу 2017 року із заварювання чаю Дмитро Філімонов пригощатиме чаєм із В’єтнаму в кав’ярні Yellow Place. На вибір – білий, чорний, зелений чай, а також два види улуну. Скуштувати чаї від чемпіона у закладі можна буде протягом усього вересня.


Коли:

субота, 1 вересня, 11:00

Де:

Yellow Place, Good Wine, вулиця Мечникова, 9

Скільки:

вхід вільний


Фото: обкладинка – Imagine Dragons, 1 – Imagine Dragons, 2 – Craft Beer Fest, 3 – DIAO DARIUS / Unsplash, 4 – Анна Шакун для The Village Україна, 5 – Артхаус Трафік, 6 – Хвильовий