Пан Роман – віртуальний герой, якого створив письменник Роман Чихарівський за допомогою однієї з масок снепчату. Він набожний чоловік, який має непереробний сентимент до Золочева, цікавиться IT-індустрією та виступає проти розпусти. Завжди усміхнений і готовий по-церковному правильно відповісти на будь-яке запитання. Чи то про Tinder і стосунки, чи то про стартапи та мову програмування.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Відео пана Романа в Tiktok й Instagram миттєво стають вірусними та збирають мільйони переглядів. Одна з особливостей TikTok – це можливість використовувати аудіодоріжку будь-якого відео для створення власного контенту. Це одне з пояснень популярності пана Романа: люди використовують його голос і слова для створення власного контенту, який лише додає впізнаваності персонажу.

Раніше письменник Роман Чихарівський устиг написати кілька книжок і презентувати їх, але великого успіху вони не отримали, на відміну від віртуального персонажа. На запитання, чи повернеться Чихарівський колись до творчості, він відповідає: «Тепер усе життя на паузі через того пана Романа».

Ми поставили пану Роману кілька запитань про 2022 рік, спокуси та виклики, заробіток, боротьбу з депресією та порятунок від туги. Ось що він нам відповів.

Як це – бути чи не єдиною людиною в Україні, у якої був хороший рік?

За психотипом я є візіонер, тож завжди трошки випереджую свій час. Джерелом мого оптимізму є вміння поринати в майбуття майже в домашніх умовах. Цьогоріч я підбивав підсумки року й усвідомив, що став на один рік ближчим до святости. Це, мняко кажучи, надихає.

Найбільша спокуса, яка у вас була цього року?

Одна поважна подружня пара намагалася залучити мене до спільного гріховного співжиття, мотивуючи це тим, що українцям зараз слід гуртуватись, як ніколи.

Коли ви святкуєте Різдво?

Різдво святкую тоді, коли сходить перша зірка над Золочевом, тобто 25 грудня.

Чи гріх це – увійти в ІТ?

Не хочу розкидатись красивими словами, але хотів би наголосити: ІТ – це дорога спасіння.

@panromanblog

інстаґрам: panromanblog ✅

♬ оригінальний звук - пан Роман

Скільки заробляє пан Роман?

Я маю кілька бізнесів: крамниця церковної атрибутики, будівництво капличок «під ключ», організація та супровід католицьких рейвів. Грошові надходження з кожного бізнесу намагаюся іґнорувати, позаяк мене не цікавить матеріяльне – прагну дбати винятково про духовне.

Що ви робите, коли вас охоплює туга?

Думаю про Віктора Ющенка. Колись Він сказав був мені такі слова: «Рома, помаленько, всьо воно якось буде». Багато хто навмисно чи випадково применшує роль та об’єм постаті пана Віктора, проте кожне Його слово є закарбоване на скрижалях моєї памняти навічно.

Порадьте універсальні інструменти для боротьби з депресіями.

Пийте каву «Галка» три рази денно, їжте цукорки, листуйтеся з тими, хто вам імпонує, не дивіться кін із нагими людьми.

Порадьте три кроки для досягнення успіху.

1) Піти в монастир. 2) Стати на стежку священничого служіння. 3) Стати студентом УКУ або/і НаУКМА.

Яка ваша улюблена молитва?

I'll dance, dance, dance

With my hands, hands, hands

Above my head, head, head

Like Jesus said.

Єдина молитва іноземною мовою, здатна натягнути струни моєї душі.

@panromanblog

інстаґрам: panromanblog ✅

♬ оригінальний звук - пан Роман

Що би ви сказали собі маленькому?

«Ромчику, перші 60 років можеш нічого не робити – просто чекай, коли з‘явиться інстаґрам».

Що для вас перемога?

Перемога – це збільшення квоти росіян у пеклі до 100%.

Текст: Марк Лівін, Ярослав Друзюк