У «Сільпо» відновили ініціативу «Батарейки, здавайтеся!» та відправили 42 тонни батарейок на переробку на завод у Польщу.

До ініціативи долучилися понад 500 тисяч гостей «Сільпо», тобто у середньому кожен поклав до боксу в супермаркетах по чотири батарейки.

Батарейки почали збирати з листопада 2021 року та продовжили під час повномасштабного вторгнення. Нині щомісяця одному магазину вдається зібрати дев'ять кілограм батарейок.

«Зараз вдалося вийти на довоєнні оберти збору» – , розповідає команда редакції The Village Україна.

У фурі з 2 100 000 батарейками ми встановили GPS-трекер, який дає можливість відстежувати, як вони прямують на завод .Це перше спільне відправлення батарейок на новий завод – Recupyl в Польщі.

Кожен гість «Сільпо» може здати до 50 штук портативних батарейок чи акумуляторів за візит у понад 270 супермаркетах. Контейнери містяться на пакувальних столиках або біля баків для сортування сміття.

   

У липні мережа супермаркетів «Сільпо» та проєкт «Батарейки, здавайтеся!» розпочали спільний збір батарейок для подальшого перероблення.

   

До Дня Незалежності мережа супермаркетів «Сільпо» запускає ініціативу #ВітайДонатом. Ініціатори переконані, що найкращим подарунком для України стане внесок на підтримку ЗСУ та інших зборів, що наближають перемогу.