Київська команда розробників створила додаток VoxBox для віртуальної реальності, який допомагає боротись зі стресом за допомогою крику.

Клієнт входить у звукоізольовану кімнату, одягає VR-окуляри з установленою програмою VoxBox. Користувач споглядає приємні пейзажі, які поступово оточує чорний дим, розігнати який можна лише криком.

Як працює додаток VoxBox

Людина кричить і завдяки програмному забезпеченні картинка починає змінюватись і людина знову опиняється, наприклад, на березі океану.

Додаток складається із 32 частинок, які реагують на рівень звуку та мають свій певний алгоритм дії. Чим голосніше кричить користувач, тим більше частинок знищується і поступово відкриваються панорама.

Результати показали, що в 52% клієнтів рівень стресу знизився на 10% і також підвищується роботоздатність.

Розробники впевнені, що їх додаток можна буде використовувати для ігор у віртуальній реальності до робочих інструментів психотерапевта.

«Ми ведемо переговори з тестування VoxBox для реабілітації військових, біженців, бачимо великі перспективи для боротьби з посттравматичним синдромом, знаючи, як багато працюють з віртуальною реальністю у цьому напрямку збройні сили США», – зазначив розробник Ярослав Плошко.

Обкладинка: VoxBox