У чатбот для вагітних «Буду мамою» додали інформацію для протидії корупції у медичній сфері.

Розробники додали інформацію про те, скільки коштів лікарня отримує від держави за спостереження вагітності, медичну допомогу при пологах та у складних неонатальних випадках. Можна також дізнатися середній рівень заробітних плат медичного персоналу.

Ця інформація доступна у розділі «Про гроші» при виборі конкретного медзакладу. Крім цього, у чатботі можна переглянути покроковий алгоритм для отримання таких безоплатних послуг.

Серед іншого, дізнатися перелік необхідних обстежень та аналізів згідно з терміном вагітності та знайти найближчу жіночу консультацію чи пологовий будинок, де ці послуги надають безоплатно.

За словами розробників, за кожен місяць ведення вагітності однієї пацієнтки в амбулаторних умовах медзаклади отримують від держави 786 гривень, а за пологи – щонайменше 15 000 гривень.

Втім, за даними їхнього опитування, 58% опитаних жінок, які народили у 2021-2022 році, сплачували за пологи, а 40% жінок робили «благодійні внески» на вимогу медичного персоналу.

   

У грудні 2022 року створили також освітній проєкт «Безпечне народження» про пологи в умовах війни. Це платформа з інформацією про вагітність, пологи, післяпологовий період, а також з інструкціями, як діяти в ситуаціях, коли немає доступу до пологового будинку. На платформі – відео й тексти від експертів і лікарів.