У Тайвані школярам даватимуть додаткові вихідні для відновлення психічного здоровʼя, пише The Guardian.

Старшокласники можуть отримати до трьох вихідних днів на кожен семестр із дозволу батьків. Учням потрібно подати відповідну заявку, також вони не мають підтверджувати, навіщо їм потрібна «відпустка». У такий спосіб хочуть вирішити проблему рівня самогубств, що зростає, серед молоді.

У Тайвані рівень самогубств серед людей у віці від 15 до 24 років зріс більше, ніж удвічі з 2014 по 2022 рік. Надмірний академічний тиск на учнів є основним чинником стресу, тривоги й депресії серед школярів, кажуть правозахисники. Відповідно до опитування, яке провели у 2022 році, рівень стресу в старшокласників був удвічі вищим, ніж у молодших учнів.

Наразі взяти участь у програмі погодилися 40 шкіл. Програма, де студенти можуть отримати до пʼяти вихідних для психічного здоровʼя, діє в десятках тайванських університетів.

 

ЮНІСЕФ створив серію відеороликів «Гратися і не боятися» для подолання стресу в дітей 2–6 років під час повітряних тривог. У межах проєкту створили десять коротких епізодів для вихователів і батьків про те, як відволікти дитину від переживань, допомогти їй заспокоїтись і навчити випускати негативні емоції.