Дім Рональда МакДональда 17 листопада проведе благодійну акцію День Піжам на підтримку сімей із важкохворими дітьми.

Щоб долучитися до акції, потрібно провести день в піжамі, опублікувати фото в мережах з відміткою #Деньпіжам і зробити благодійний внесок на підтримку сімей важкохворих дітей.

Зібрані кошти підуть на створення Дому Рональда МакДональда на території дитячої лікарні «Охматдит». Це дасть змогу родинам, діти яких проходять тривале лікування, разом жити на території лікарні.

У будівлі буде до 50 спальних кімнат, спільна кухня, ігрові кімнати, бібліотека. Також у підвальному приміщенні облаштують укриття.

Всеукраїнський День піжам проводять в Україні вчетверте. У минулі роки на залучені кошти облаштували сімейні кімнати Рональда МакДональда в дитячих лікарнях Києва, Вінниці, Сум, Львова, Рівного й Харкова.

Зробити благодійний внесок на будівництво Дому Рональда МакДональда можна на сайті.

   

Дім Рональда МакДональда для проживання родин із важкохворими дітьми почне роботу в Києві в третьому кварталі 2025 року. Початок робіт запланований на 2024 рік.

Всього у світі існує 381 такий будинок. Перший Дім Рональда МакДональда відкрили у Філадельфії в 1974 році на гроші від продажу коктейлів Shamrock Shake у ресторанах McDonald’s.