Батьки школярів в Україні отримають доступ до електронних щоденників, де зможуть дивитися інформацію про успішність дітей у навчанні. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

В українських школах упроваджують модуль E-Journal – безкоштовний сервіс електронних щоденників та електронних журналів. У ньому передбачені різні сторінки: дані про учнів, розклад уроків, списки відвідування, домашні завдання тощо. Інформацію в E-Journal будуть вносити вчителі, а батьки й учні за допомогою логіна та пароля зможуть отримати доступ до неї.

Батьки бачитимуть в е-щоденниках інформацію про присутність дитини на уроках, рівень її успішності, коментарі та поради вчителів, а учні зможуть отримати домашні завдання, слідкувати за розкладом.

Як підключити школу до E-Journal

Крок 1. Школа надсилає на електронну адресу Інституту освітньої аналітики ([email protected]) запит щодо підключення.

Крок 2. Інститут освітньої аналітики розглядає звернення, створює E-Journal для школи.

Крок 3. Система E-Journal автоматично генерує права доступу та надсилає запрошення на електронну адресу відповідальної особи від школи.

Крок 4. Відповідальна особа авторизується в системі й розпочинає роботу.


Розроблення модуля E-Journal розпочалося восени 2020 року, у жовтні відбувся пілотний запуск. У грудні МОН почало впроваджувати сервіс у школах у тестовому режимі. За перші дні роботи сервісу, за даними міністерства, до нього підключилися понад 100 шкіл.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі