З 6 лютого набирає чинності закон, який підвищує відповідальність для неплатників аліментів, зокрема, батьки-боржники не зможуть виїхати за межі України і водити транспорт.

«Із завтрашнього дня починає працювати спрощена процедура заборони виїзду за кордон для тих батьків, які є злісними неплатниками аліментів, тобто ті, хто більше шести місяців сукупно не платить аліменти своїй дитині», – нагадав міністр юстиції України Павло Петренко, пише «Інтерфакс-Україна».

Згідно із законом, каже Петренко, неплатників аліментів тимчасово будуть позбавляти прав керувати транспортним засобом, використовувати вогнепальну, мисливську та пневматичну зброю.

Заборона діятиме доти, доки боржники не погасять заборгованість перед дитиною.

У разі, якщо неплатник аліментів не має майна або офіційного доходу, його можуть притягнути до адміністративної відповідальності у вигляді суспільно-корисних робіт.

Неплатники аліментів також тимчасово не зможуть давати згоду на виїзд дитини на короткий термін за кордон на навчання або лікування.

 Верховна Рада ухвалила законопроект №7277, що вносить нові способи стягнення боргів за несплату аліментів понад 6 місяців.