Редакція The Village Україна зібрала варіанти літнього відпочинку для дітей в Україні: вчити англійську, пізнавати себе, сплавлятися гірськими річками та жити в кибитках, як на Дикому Заході.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

«Строкаті єноти»


Локація: село Криворівня, Івано-Франківської області та пагорби Опілля (залежно від зміни)

Ціна: 13 000 – 16 000 грн (залежно від зміни є знижки для тих, хто приїжджає не вперше)

Лінк

Організатор табору – ветеран Олександр Чуб. Він каже, що у «Строкатих єнотах» нікого не виховують, а займаються соціалізацією дітей у середовищі собі рівних: тут діти можуть спробувати все та відчути себе на одному рівні з дорослими. У програмі табору спорт: футбол, волейбол, тач-регбі, туризм: сплав річкою Черемош, вихід у гори, мотузковий парк, основи гірського туризму та медичної підготовки. Також тут займаються творчістю: живописом, глиною, деревом, кулінарією. З розваг – посиденьки біля ватри, вечірки, спільні перегляди фільмів і квести.

Цього року планують провести вісім змін, по десять днів кожна. Кожна зміна – для дітей різного віку: від 8 до 16 років.

«Артек – Буковель»


Локація: село Поляниця (Буковель)

Ціна: 22 100 – 24 700 грн (залежно від зміни)

Лінк

«Артек» – синонім до слова літній табір, який колись асоціювався з Кримом, а чотири роки тому об’єднав зусилля з Буковелем. Табір продовжує тримати лідерські позиції та збирати дітей з усього світу в Карпатах. Щороку для таборів готують вожатих-педагогів, працюють за принципами поваги до дитини як до окремої особистості. Серед розваг пропонують їзду верхи на конях, басейн, екстрим-парк, катання на гірських велосипедах та багі, аерохокей, боулінг, музичні, танцювальні, спортивні заняття, творчі майстерні, гурток мультиплікації, заняття з англійської мови з іноземними волонтерами, веломобілі, катамарани, батути.

Цього року планують провести шість змін, по 14 днів кожна

«West Camp»


Локація: село Виженка, Чернівецької області (дитячий табір) і село Люча, Івано-Франківської області (підлітковий табір)

Ціна: 15 900 – 16 900 грн

Лінк

Інноваційний табір для дітей і підлітків, де дітей вчать самостійності та комунікації, а підліткам допомагають стати «кращими версіями себе». Тут допомагають краще розуміти себе та свої бажання, розкрити сильні сторони, дають прикладні навички, які знадобляться в житті. З «фішок» кожної зміни: вечірки, медитація та рефлексія, рафтинг по гірській річці, похід із ночівлею в наметі. Табір входить до Американської Асоціації таборів і Міжнародної табірної спільноти. Окремо є табір для дітей (8–12 років) і підлітків (13–17 років).

Цього року планують провести по шість змін у дитячому та підлітковому таборах, по 11 днів кожна

«Цивілізація»


Локація: село Татарів, Івано-Франківської області

Ціна: 13 400 – 17 000 грн (діють знижки на раннє бронювання)

Лінк

Англомовний табір, де кожна зміна проходить у форматі рольової гри з декораціями, костюмами, ремеслами та власним сюжетом. Усі заходи, ігри, персонажі та завдання табору розраховані на покращення навичок спілкування англійською. Виховний процес відбувається за скаутською методикою малих груп та особистого прикладу. Навчання відбувається винятково через гру та легенду за участю дитини. Програма розрахована на дітей віком від 7 до 17 років.

Цього року планують провести вісім змін по десять днів кожна.

«Illara Camp»


Локація: м. Іршава, Закарпатської області

Ціна: 7700 – 14 500 (діють знижки на раннє бронювання)

Лінк

Табір у передгір’ї Карпат, що розташований на території готелю. Має власне озеро. Дітям пропонують спортивні активності: футбол, волейбол, баскетбол, теніс, плавання в критому та відкритому басейнах, квести. Також у таборі є гуртки бісероплетіння, ліплення з глини, свічкарництва, уроки гри на музичних інструментах, скрапбукінг, танці та навіть TikTok-гурток.

Цього року планують провести десять змін від семи до десяти днів кожна.

«British Camp»


Локації: Ужгород, Київщина, Варшава, Закопане, Тонтон

Ціна: 790-1480 євро (діють знижки на раннє бронювання)

Лінк

Англомовний табір, який відбуватиметься відразу в кількох локаціях в Україні, Польщі та Великій Британії. У таборі діти повністю занурюються в англомовне середовище, де всі заняття, ігри, спортивні змагання та розваги – англійською. До того ж діти мають 35 академічних годин занять з англійської протягом двох тижнів. На кожній із п’яти локацій табору є свої особливості: термальні озера в Ужгороді, каякінг у Варшаві, сапсерфінг у Київській області, хайкінг у Закопаному й екскурсії в Лондоні. Табір є частиною альянсу Всесвітньої та Американської асоціації таборів.

Цього року в Україні планують провести шість змін на сім або чотирнадцять днів кожна

«Едельвейс»


Локація: село Корчин, Львівської області, Національний природний парк «Сколівські Бескиди»

Ціна: 15 900 – 23 900 грн

Лінк

Табір розташований у Національному природному парку «Сколівські Бескиди», Львівської області. У таборі є різні варіанти проживання: корпус, збудований у стилі помешкань першопроходців Дикого Заходу, тенти-кибитки, геодезичні куполи-сфери. Тут дітям і підліткам (7–18 років) пропонують забратися на скельну стінку, пройти екстрим-парк, стріляти в ціль, сплавитися гірською річкою, балансувати на слеклайні, навчитися основ виживання в поході. Друзі, квести, постановка спектаклів, захід сонця в горах, ночівля в наметі та пісні біля багаття – це лише частина розваг, які пропонують у таборі.

Цього року планують провести сім змін по 13 днів

«Big Fish»


Локація в Україні: село Мигове, Чернівецької області

Ціна: 38 000 грн

Лінк

Англомовний табір у Карпатах для дітей 8–17 років. У таборі дотримуються філософії life-long learning, пропонують пізнавати світ, вчитися бути собою та поважати інших. З дітьми працюють носії англійської з різних країн, тому вивчення мови тут – не окремі заняття, а частина пізнання світу. Організатори зазначають, що «раді в таборі будь-яким родзинкам — від кольорового волосся до сироїдіння та збирання краплинок роси». Крім змін в Україні, Big Fish Academy робитиме виїзд до Лондона, Барселони, на Кіпр і в місто Бурса в Туреччині.

Цього року в Україні планують провести три зміни по 12 днів.

«Discovery Camp»


Локація в Україні: село Мигове, Чернівецької області

Ціна: 38 000 грн

Лінк

Табір у Закарпатті, де діти від 7 до 16 років проживають у невеличких шале, на території з двома басейнами. Кожна зміна табору – тематична. Тут немає загонів, дітей розбивають на команди, які під час свого відпочинку стають справжніми друзями, навчаються домовлятися та підтримувати одне одного. Щодня діти можуть обрати для себе заняття з понад 35 видів творчості, спорту, ігор і пригод. Тут вчать англійську, займаються скаутингом, катаються на велосипедах та опановують журналістику.

Цього року планують провести сім змін по 11 або 14 днів на вибір