Сервіс таксі Bolt запустить нову категорію «Експрес», автомобілі якої зможуть пересуватися смугами для громадського транспорту.

Ліцензовані авто сервісу можуть користуватися смугами для громадського транспорту, щоб оминати затори. У такий спосіб компанія прагне розвантажити транспортну систему, скоротити викиди від автомобілів, які перебувають у заторах, а також зробити місто більш зручним для людей, кажуть у Bolt.

Кількість ліцензованих автомобілів будуть поступово збільшувати, оскільки категорію нещодавно запустили. Переглянути спеціальні розділи, які описують функції безпеки для водіїв, можна тут, а для пасажирів – тут.

Київ входить до топ-3 столиць світу за рівнем заторів на дорогах. З початку 2024 року кожний мешканець Києва провів у заторах приблизно 33 години свого часу згідно з дослідженням Офісу трансформації України.

 

Європейська компанія Bolt пропонує сервіс таксі, каршеринг, прокат електросамокатів й електровелосипедів. Зокрема, уже відкрили сезон прокату в Києві і ще семи містах. Також компанія доставляє готові страви й продукти.