Компанія Meta представила ранню версію мовної моделі штучного інтелекту Llama 3.

Модель Llama 3 інтегрують у віртуального помічника Meta AI, який зможе, зокрема, створювати список речей у дорогу, допомагати із завданнями й писати творчі тексти. Оновлений Meta AI інтегрують у застосунках Facebook, Instagram, WhatsApp і Messenger і матиме окремий сайт, додає Reuters.

Крім того, Llama 3 може розуміти зображення, що дозволить поліпшити окуляри віртуальної реальності Ray-Ban Meta, які зможуть відповідати на питання користувача про об’єкти, які він бачить.

Meta також співпрацюватиме з Google, щоб додавати результати пошуку в реальному часі у відповіді помічника, доповнюючи наявну угоду з пошуковою системою Microsoft Bing.

Завдяки оновленню помічник Meta AI доступний у більш ніж десятках ринків за межами США, зокрема в Австралії, Канаді, Сингапурі, Нігерії й Пакистані.

   

Meta випустила власну модель штучного інтелекту LLaMA (Large Language Model Meta AI) у лютому 2023 року. LLaMA 2 працює через хмарні сервіси Microsoft Azure і є прямим конкурентом ChatGPT від OpenAI й Bard від Google. 

У вересні 2023 року Meta почала розробляти систему штучного інтелекту з відкритим вихідним кодом. Нова модель ШІ мала допомогти компаніям робити сервіси, які створюють складні текстові й аналітичні вихідні дані.