Компанія Meta запускає нові функції Facebook Messenger.

Зокрема, додають можливість надсилати фотографії в HD-якості. Так можна буде надсилати й кілька фотографій одночасно, пояснюють розробники.

Крім того, протягом кількох тижнів зʼявиться функція створення спільних альбомів із друзями. Щоби скористатися, треба вибрати кілька фотографій у чаті й натиснути «Створити альбом». Після цього всі учасники чату зможуть переглядати, видаляти й завантажувати до нього фотографії й відео. 

Серед інших оновлень – можливість додавати нові контакти в Messenger за допомогою QR-коду. Його можна буде відсканувати в розділі «Налаштування».

Також можна буде надсилати файли розміром до 100 МБ з телефона. Доступними будуть формати Word, PDF й Excel. 

   

У жовтні 2023 року у Facebook й Messenger також додали канали трансляцій. Усі, хто приєднується до каналу, будуть отримувати сповіщення про новий вміст, коли автор каналу публікує текстові й голосові нотатки, опитування, фото й відео.

А у квітні 2024 року у Facebook анонсували запуск оновленого відеоплеєру на iOS й Android. Для всіх типів відео (reels, довгих відео чи онлайн-трансляцій) стане доступним повноекранний вертикальний режим за замовчуванням. 

Обкладинка й фото: Meta