Spotify додав ШІ-функцію AI Playlist, яка дозволяє створювати плейліст за текстовими підказками, повідомляють у компанії. Цю функцію деякі користувачі помітили під час створення плейлістів ще в грудні 2023 року, але в Spotify не робили офіційних заяв.

Знайти потрібну музику можете, оформивши свій запит приблизно так: «музика для розслаблення, яка могла би заспокоїти під час сезону алергії» або «плейліст, який змушує відчути себе головним героєм». Текстові підказки можуть включати місця, тварин, дії, героїв фільмів, кольори й емодзі.

Щоби скористатися функцією, потрібно:

  • у нижньому правому куті екрана в застосунку Spotify перейти в розділ «Твоя бібліотека»;
  • там клікнути на «+» у верхньому правому куті екрана й обрати «Список відтворення ШІ»;
  • обрати одну із запропонованих підказок або ввести власну, бажано робити це «креативно, але конкретно»;
  • після цього штучний інтелект запропонує кілька треків, які «відповідають атмосфері». Їх можна буде попередньо переглянути, видалити чи додати потрібні, а потім зберегти плейліст у бібліотеці.

Поки що функція доступна в бета-версії лише для користувачів преміумакаунтів у Великій Британії й Австралії (для користувачів Android й iOS).

   

У лютом 2023 року Spotify запустив ще одну ШІ-функцію – персонального гіда, який аналізуватиме музичний смак користувача, пропонуватиме треки, а також розповідатиме про композиції й виконавців «надзвичайно реалістичним голосом».

Обкладинка й фото: Spotify