Google розглядає введення платних преміум-функцій для пошуковика на основі штучного інтелекту Gemini, пише Financial Times.

Якщо плату за преміум-функції введуть, це буде вперше, коли Google братиме гроші за свій основний продукт – пошуковик, пише видання. Попри це, пошуковик без додаткових функцій залишиться безплатним. Крім того, реклама відображатиметься під час пошуку навіть за наявності підписки.

Експериментальний пошуковий сервіс на основі ШІ Google почав тестувати ще в травні. Він нібито надає більш точні відповіді на запити, але це обходиться компанії дорожче, бо штучний інтелект вимагає більше ресурсів.

Financial Times пише, що частина аналітиків вважає, що рекламний бізнес Google може постраждати, якщо пошуковик на основі ШІ надаватиме більш точні відповіді, а користувачі не переходитимуть на сайти.

   

У лютому компанія Google перейменувала чат-бот зі штучним інтелектом Bard на Gemini, а також випустила окремий застосунок для Android, на заміну «Google Асистенту».

До цього в Google представили свою «найпотужнішу» модель генеративного штучного інтелекту Gemini. У компанії кажуть, що модель перевірили через низку стандартних галузевих тестів, і в шести з восьми з них Gemini Pro нібито перевершила GPT–3.5 від OpenAI.