Американський Forbes оновив рейтинг найбагатших людей світу, до якого цьогоріч увійшли семеро українців. 

Найбагатшим українцем залишається Рінат Ахметов («Метінвест», ДТЕК). Він зайняв 785 місце у рейтингу зі статками у сумі 4 мільярди доларів. Як порівняти із 2023 роком, вони зменшилися на 1,7 мільярда. На 1623 місці – Віктор Пінчук («Інтерпайп»), статки якого оцінюють у 2 мільярди доларів.

Цьогоріч до рейтингу ввійшов Вадим Новинський. Він володіє компанією «Смарт-холдинг», що має 24% акцій компанії «Метінвест». Новинський володіє 1,2 мільярдом доларів та займає 2410 місце, яке з ним розділив Костянтин Жеваго (Ferrexpo).

Серед українців також – Геннадій Боголюбов (група «Приват»), статки якого оцінюють в 1 мільярд доларів.

До списку увійшли й співзасновники Grammarly Максим Литвин та Олексій Шевченко, позначені як громадяни Канади, з 1,9 мільярдами доларів.

Утім, з рейтингу цьогоріч вибув Ігор Коломойський. Минулоріч його статки становили 1 мільярд доларів. Також у списку немає співзасновника Revolut ВЛАДа ЯЦЕНКО.

Рейтинг Forbes вкотре очолив голова компанії LVMH (Christian Dior, LouisVuitton, Givenchy, Hennessy) БЕРНАР АРНО та його родина. Вони мають 211 мільярдів доларів. Також у трійці найбагатших людей світу – ІЛОН МАСК (195 мільярдів доларів) і засновник Amazon ДЖЕФ БЕЗОС (194 мільярдів доларів).

Повний список найбагатших людей світу можна переглянути за посиланням.

   

У 2023 році до рейтингу Forbes увійшли загалом восьмеро українців. Дивіться, як змінилися їхні статки.

Фото: скриншот Forbes