Clarity Project запустив аналітичну платформу Clarity Hromada, де можна відстежувати бюджетні витрати й відбудову територіальних громад, пише Мінцифри.

Це система дашбордів з аналітичними даними, за якими можна відстежувати основні показники громад, зокрема й економічну активність і демографію.

Користувачі можуть фільтрувати дані за показниками, рейтингувати й порівнювати громади між собою. Також – моніторити використання публічних коштів і виявляти корупційні схеми, аналізувати ринок перед відкриття нових підприємств і шукати нових партнерів.

Ці статистичні дані мають забезпечити прозорість роботи органів влади й допомогти ухвалювати обґрунтовані управлінські рішення, кажуть розробники. Інформацію оновлюють згідно з даними Єдиного державного порталу відкритих даних.

Сервіс доступний за посиланням. Його створили за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS» і сприяння Мінцифри. Партнером проєкту є фонд «Східна Європа».

   

В Україні запустять також Єдиний державний реєстр адрес. Це допоможе  розв’язати проблеми з реєстрацією прав власності й наданні соціальних послуг, помилками в нарахуванні субсидій, а також допоможе боротися з корупцією.

Обкладинка й фото: скриншот платформи Clarity Hromada