Фонд Kolo пропонує задонейтити частину відпустки на потреби ЗСУ. 

За бажанням працівників українських компаній певну кількість днів їхньої відпустки списуватимуть і переказуватимуть її грошовий еквівалент на рахунок фонду Kolo. На ці кошти купуватимуть девайси для військових.

До проєкту може долучитися будь-яка компанія, що працює в Україні. Для цього її представник має заповнити онлайн-форму за посиланням

«Донейт днів відпустки – це чийсь шанс цілим і неушкодженим приїхати у відпустку до рідних під час ротації», – коментують організатори. Станом на 1 квітня на проєкт задонейтили понад 200 днів відпусток на 984 тисячі гривень. 

   

Kolo – український благодійний фонд, що спеціалізується на технологічній допомозі армії. У 2022 році співзасновник фонду Міша Нестор розповідав, як 10 топспеціалістів із tech-індустрії запустили фонд за принципами стартапу. 

Редакція The Village Україна також запитала співзасновника Kolo Андрій Уманський, що змінилося за два роки, про що говорить падіння загальної кількості донейтів на 20% і як мотивують волонтерів у фонді, що працює практично без витрат на операційну діяльність.